Ny daglig leder i Bit20 ⋆ Kontekst
Notis

Ny daglig leder i Bit20

Samtidsmusikkorkesteret har ansatt Stig Rasmussen.

Stig Rasmussen blir ny daglig leder i Bit20 og vil tiltre stillingen i begynnelsen av desember, skriver samtidsmusikkorkesteret i en pressemelding.

Bit20 Ensemble er et samtidsmusikkorkester med sinfoniettabesetning; fløyte, obo, klarinett, fagott, horn, trompet, trombone, to slagverkere, harpe, piano, to fioliner, bratsj, cello, kontrabass og elektronikk hvorav de fleste er gruppeledere i Bergen Filharmoniske Orkester til daglig.

– Jeg ønsker å legge til rette for at Bit20 Ensemble blir en spydspiss innenfor sitt felt. Det er mye vi kan gjøre med formidlingsaspektet for å få samtidsmusikken til å føles relevant for flere og å være en utvidet arena, sier Rasmussen i pressemeldingen.

– Tiden vi går inn i med mer krevende økonomiske rammer skaper usikkerhet for et felt som er avhengig av offentlig støtte. Samtidig ser jeg muligheter for utvikling og gleder meg til å arbeide med å synliggjøre BIT20s aktivitet og viktige rolle som formidler av samtidsmusikk.

Rasmussen tar over stillingen etter Laila Melkevoll, som har innehatt stillingen siden 2018. Stig Rasmussen vil lede Bit20 sammen med kunstnerisk leder Trond Madsen.