Ny administrerende direktør i Operaen ⋆ Kontekst
TAKKER AV: Tom Remlov slutter ved Operaen etter endt åremål.
TAKKER AV: Tom Remlov slutter ved Operaen etter endt åremål. Foto: Anne M. Odland, Musikkultur

Ny administrerende direktør i Operaen

Et utfordrende hovedoppgjør er over når Nils Are Karstad Lysø tar fatt på arbeidet som direktør i Operaen i august, men da vil han få pensjonsutfordringene i fanget.

Tom Remlov slutter som direktør ved Operaen etter endt åremål, og styreleder Ellen Horn kunngjorde på et pressemøte at det er 45 år gamle Nils Are Karstad Lysø fra Stryn som overtar stillingen. Han kommer fra jobben som administrerende direktør i Moods of Norway. Han er utdannet siviløkonom og har tidligere arbeidet i blant annet McKinsey & Company og Aker ASA.

– Jeg er imponert over Tom Remlov og hans team og hva de har fått til, jeg gleder meg enormt til å begynne å arbeide her ved Operaen, på lag med de fremste kunstnerne og fagfolkene innen sine felt, sier Karstad Lysø.

Amatørmusiker

På fritiden er Karstad Lysø amatørmusiker. Han etablerte storbandet Big Boss Band i 1991, hvor han fortsatt spiller. Han er saksofonist og dessuten styremedlem i Kampen Janitsjarorkester.

– Musikk, det har vært min kjæreste interesse og hobby siden oppveksten i Stryn. Jeg er enormt begeistret for å få lov til å lede denne institusjonen. Da jeg fikk henvendelsen, tok det bare sekunder før jeg sa ja til samtaler. Selvfølgelig! Dette blir et eventyr, sier han.

Det er et enstemmig styre som står bak ansettelsen.

– Vi har lett etter en samlende og drivende leder – og det har vi fått. Nils Are Karstad Lysø har en unik erfaring, og har vist mot og evne til å tenke stort og internasjonalt, sier Ellen Horn, styreleder i DNO &B.

– Det er ingen tvil om at arbeidet med pensjonskostnadene i Operaen vil være et sentralt tema den nye direktøren må arbeide med, men han begynner heldigvis etter at vårens hovedoppgjør er ferdig, påpeker tillitsvalgt for sangsolistene i Operaen, Espen Langvik.