NRKs nye musikksatsing: – Vil få en viktig rolle i å få synliggjort norsk musikk ⋆ Kontekst
Notis

NRKs nye musikksatsing: – Vil få en viktig rolle i å få synliggjort norsk musikk

NRK har en ny musikksatsing på gang kalt «NRK-scenen». Tanken har levd lenge internt i NRK, ifølge musikksjefen også før den senere tids opphetede debatt om kanalens musikkdekning.

Musikksjef i NRK, Mads Borch Bugge, sier til Kampanje at ideen om et slikt program har levd i Kulturavdelingen «i flere år».

– Slik sett vil det være galt å si at dette konseptet dukket opp som en følge av kritikken. Samtidig er engasjement fra, og dialog med, publikum noe som alltid gjør oss bedre rustet til å satse på og løfte innholdsområder. Flere har i lengre tid etterlyst flere visuelle flater for musikkinnhold i NRK, og dette konseptet er glimrende for synliggjøre mye av bredden i norsk musikk, sier Bugge.

Ansvarlig for «NRK-scenen» blir Paal Ritter Schjerven, som tar seg permisjon fra jobben som kunstnerisk ansvarlig for Popsenteret i Oslo – et opplevelsessenter og museum for populærmusikk. Han vil være produsent og regissør for kringkasterens nye musikksatsing. Schjerven forteller at premieredato ikke er satt.

– NRK-scenen skal bli en ukentlig konsertserie, der publikum blir med på en liten musikalsk reise, basert på et samarbeid med artisten, og ønske om hvordan musikken skal fremstå, når det er en «TV-konsert». Det skal bli en konsert for seerne, ikke for noen sal, uttaler han.

Til Ballade , som tidligere har omtalt ansettelsen, har Paal Ritter Schjerven fortalt at programflaten skal favne «alt fra de nyeste skuddene og de største stjernene», som skal fremføre sin musikk i form av «korte, filmatiserte intimkonserter».

Schjerven har lang fartstid fra norsk musikkliv som fotograf, scenograf og sceneprodusent, så vel som fra produksjonsselskapet Monster og NRK. På spørsmål om han tror kritikerne av NRKs musikkdekning nå blir fornøyd, lyder svaret:

– Er det en ting som er sikkert, så er det at noen ikke blir fornøyd. Vi lager ikke dette for å please noen, men fordi vi vil skape et godt musikkprogram. De som ikke liker dette, liker sikkert noe annet. Men at mange vil se at dette vil få en viktig rolle i å få synliggjort norsk musikk, bokstavelig talt, på musikkens premisser, det er vi ganske sikre på, sier Paal Ritter Schjerven