NRK Radio gjør endringer i P13 og P3 – P13 skal bli rendyrket musikkanal ⋆ Kontekst
En av de nye endringene på NRK Radio er at «Med All Respekt» flytter fra NRK P13 til NRK P3. Foto:NRK
Nyheter

NRK Radio spisser kanalene P13 og P3

Fra mandag 9. mai blir det nye sendeskjemaer i NRK P3 og NRK P13. Målet er å skape tydeligere kanaler.

– Radio holder seg forbløffende godt i Norge. I underkant av 3 millioner av oss hører radio på hverdager. Når vi samtidig ser utviklingen på podkast og valgbar lyd, så er det utrolig stas å jobbe med dette for tiden, men det krever at vi hele tiden fornyer oss, sier kanalsjef i NRK Radio, Bjørn Tore Grøtte i en pressemelding.

Kanalsjefen varslet endringer allerede da han for litt siden tok over som kanalsjef for sju av NRKs lineære radiokanaler, og både P13 og P3 blir nå enda mer spisset for sine målgrupper.

Musikk, musikk, musikk

NRK P13 rendyrkes som en kanal for lytteren som er over gjennomsnittlig opptatt av musikk. Den viktigste ambisjonen for den nye kanalprofilen er at lytteren nå skal få ny musikk hver dag.

Også musikksjefen i NRK, Mats Borch Bugge, ser fram til oppdatert radiolyd både på P3 og P13.

– Med P13 som en rendyrket musikkanal kan vi, der andre nøyer seg med én dag i uka, spille ny musikk hver dag – med et sjanger-, epoke- og aldersfritt utgangspunkt. Det betyr at alle som hører på vil kunne oppdage ny musikk og nye sjangre, enten det er laget nå eller i 1965. Rett og slett få innsikt i en større musikalsk himmel, sier Bugge i meldingen.

– Nå er vi på jakt etter noen nye DJs som kan løfte og fargelegge kanalen og er åpne for tips om folk som kunne egne seg for jobben, legger han til.

NRK P3 skal fortsatt ha et spisset ungt oppdrag, men vil også ha etablerte og uetablerte underholdningstitler på programmet.

– Vi ønsker å holde på P3 som kanalen for ny musikk for ung målgruppe. Samtidig bygger vi nå ut et rap og RnB-univers hver kveld, sier musikksjefen om NRK P3.

Den kanskje mest symbolske endringen er at programmet «Med All Respekt» flytter fra NRK P13 til NRK P3.

– Jeg har stor tro på at både NRK P3 og NRK P13 blir mer helstøpte kanaler med disse grepene. Vi jobber også med enda flere nyheter som skal komme lytteren til gode utover sommeren og høsten, sier kanalsjef Grøtte i meldingen.

De første endringene skjer nå mandag 9. mai, og så kommer flere endringer fortløpende utover våren.