Norske kunstnere og kulturarbeidere i fakkeltog for sine forfulgte kolleger i Iran ⋆ Kontekst
Notis

Norske kunstnere og kulturarbeidere i fakkeltog for sine forfulgte kolleger i Iran

Norske kunstnere og kulturarbeidere går torsdag i fakkeltog til den iranske ambassaden i Oslo.

Hele 27 norske kunstnerorganisasjoner og forbund samler seg til den stille markeringen torsdag 2. februar, melder Dagsavisen. Bak initiativet står de to filmarbeiderne Marianne Müller og Sigrun Norderval, som i en pressemelding uttaler:

– Vi går samlet til den iranske ambassaden til støtte for ytringsfrihet i Iran, og i solidaritet med fengslede og forfulgte kolleger i landet.

Kunstnerne tar opp stafettpinnen etter norske advokater, som arrangerte et fakkeltog i desember til støtte for sine fengslede kolleger.

Den norske PEN-klubben er blant organisasjonene som deltar i torsdagens fakkeltog, og styreleder Kjersti Løken Stavrum sier til Dagsavisen at de skulle ønske de kunne gjort mer.

– I slike situasjoner er det særlig godt å kunne delta i markeringer og demonstrasjoner. De bidrar til å skape større oppmerksomhet og bevissthet, og avhjelper også den personlige frustrasjonen, sier Stavrum.

Følgende organisasjoner deltar:

Creo, Dramatikerforbundet, Norsk PEN, Den norske Forfatterforening, Forfatterforbundet, Norske Filmregissører, Forbundet Frie Fotografer, Fotogalleriet, Freemuse, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Norsk teater- og orkesterforening, Norske Billedkunstnere, NOPA, Norske Dansekunstnere, Norsk Operasangerforbund, Norske Kunsthåndverkere, Norsk Oversetterforening, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Norsk Komponistforening, GramArt, NAViO, Safemuse, Tegnerforbundet, Norsk Filmforbund, Virke Produsentforeningen og Grafill.