Norske førstereisgutter på NAMM ⋆ Kontekst
Gromme gutter: Denne gjengen forsvarer de norske fargene på NAMM. Fra venstre: Adrian Langemyr, Henning Hodne Mjanger og Øyvind Mjanger i Onkart Gromt.
Gromme gutter: Denne gjengen forsvarer de norske fargene på NAMM. Fra venstre: Adrian Langemyr, Henning Hodne Mjanger og Øyvind Mjanger i Onkart Gromt. Foto: Even Finsrud

Norske førstereisgutter på NAMM

Søgnefirmaet Onkart Gromt lager et typisk nisjeprodukt: effektpedaler for bass. De har funnet seg en krok på NAMM og venter på verden.

– Tidligere hadde vi også vanlige gitareffekter, fordi det er liksom det vanlige, men det er basseffektene vi virkelig har fått respons på, sier opphavsmann Øyvind Mjanger.

Namm 2018, dag 1

Modellene har navn som Grombass, Grompressor, TurboTore, Tremolando og Funky Fellow. Det er distortion, kompressor, parametrisk EQ, tremolo og envelope filter.

– Som ingeniør liker jeg at det er visuelt element på pedalen. Våre pedaler kan du med små skjermer eller LED-indikatorer se at det faktisk skjer noe. For eksempel kan effekten av en kompressor være vanskelig å gjenkjenne, men på våre kan du se hva du har gjort.

NAMM 2018: Nyvinninger, nostalgi, nybygg

Effektpedal-markedet er vanskelig å trenge inn i.

– Gitarister og bassister er konservative folk, så pedalene må trigge kreativitet! De liker de modellene de alltid har brukt, så de må være morsomme å bruke og fine å se på.

– Hva har dere fått ut av NAMM så langt?

– Litt tidlig å si, det er bare dag 1 ennå, men vi har vært i spennende møter med distributører og det er bare positive tilbakemeldinger å få.