Norsk Komponistforening: «Årets utøver 2020» tildeles Alpaca Ensemble ⋆ Kontekst
Så glade er vi: Else Bø, Marianne Baudouin Lie og Sigrid Elisabeth Stang i Alpaca Ensemble jubler over Årets Utøver pris fra Norsk Komponistforening.
Så glade er vi: Else Bø, Marianne Baudouin Lie og Sigrid Elisabeth Stang i Alpaca Ensemble jubler over Årets Utøver pris fra Norsk Komponistforening. Foto: Ronny Manuel Danielsen

Norsk Komponistforening: «Årets utøver 2020» tildeles Alpaca Ensemble

– Det er en ære å få denne prisen, og vi er takknemlig for at komponistforeningen setter pris på det arbeidet vi gjør, sier Marianne Baudouin Lie, cellist i Alpaca Ensemble.

Norsk Komponistforening har delt ut prisen Årets Utøver siden 1985, som går til en profesjonell utøver eller et ensemble som har gjort en særlig innsats for norsk samtidsmusikk det siste året eller over en lengre periode.

– Prisen er såpass raus at den setter oss i stand til å kunne fokusere på fremtidige prosjekter, fortsetter Baudouin Lie.

Det er særlig to plateslipp med svært forskjellig profil som står for tur i år og som viser bredden innenfor deres arbeide.

– Vi skal lage én plate med musikk av komponistene Karin Rehnqvist og Ellen Lindquist på Lawo-etiketten samt et plateprosjekt med musikk av Eirik Hegdal og tekst av sanger Thea Ellingsen Grant. Hvis korona-restriksjonene blir lettet på, så blir det også en viss konsertvirksomhet.

Blant annet står dette i juryens begrunnelse:

Årets utøver har stimulert norsk samtidsmusikk og norske komponister gjennom tiår. Ensemblet holder et høyt profesjonelt nivå og har skapt et mangfold av produksjoner som dokumenterer et stort uttrykksspekter.

Les også: Hilde Blix får likestillingspris

Om Alpaca Ensemble

Et norsk samtidsmusikkensemble med varierende besetning, forankret i den klassiske pianotrioen Alpaca Trio og komponist/saxofonist Eirik Hegdal. Trioen, som er kjernen i ensemblet, ble stiftet i Trondheim i 1996, og består av Sigrid Elisabeth Stang (fiolin), Marianne Baudouin Lie (cello) og Else Bø (piano).