Myra og Hanne Hukkelberg får Edvard-prisen i kategoriene tekst og populærmusikk ⋆ Kontekst
EDVARD-VINNERE: Regina Tucker aka Myra og Hanne Hukkelberg er blitt hedret med TONOs Edvard-pris.
EDVARD-VINNERE: Regina Tucker aka Myra og Hanne Hukkelberg er blitt hedret med TONOs Edvard-pris. Foto: Kristian Dugstad/TONO

Myra og Hanne Hukkelberg får Edvard-prisen i kategoriene tekst og populærmusikk

Myra er Regina Tuckers artistnavn. Hun får Edvard-prisen i kategorien Tekst.

– Hiphopens fryktløse selvsikkerhet

Juryen skriver at Myra har en overveldende bredde. «Hun utstråler hiphopens fryktløse selvsikkerhet samtidig som hun evner å være unikt sårbar. Teksten Hjemløs i egen by faller i siste kategori. Tucker setter ord på tanker og følelser som er både dypt personlige og gjenkjennelige. Teksten gir et intimt innblikk i personlig utenforskap uten at lytteren føler seg som inntrenger. I 2020 er det nettopp dette motet vi trenger mer av: Tekster som verken marginaliserer eller stigmatiserer, men som selv når de er skrevet i mørket har den inderlige evnen til å lyse oss opp.»

• Les også: Hedvig Mollestad får Edvard-prisen

– Kompromissløs kunstner

Hanne Hukkelberg får Edvard-prisen i kategorien Populærmusikk. Om Hanne Hukkelberg sier juryen at hun er en kompromissløs kunstner som alltid er tro mot seg selv. «Det har resultert i en karriere full av variert og sjangeroverskridende musikk. Hennes sjette album Birthmark syder av nærmest ukontrollerbar kreativitet, som likevel oppleves å ha en krystallklar retning og sammenheng. Dette er en helstøpt samling komposisjoner som bærer tydelig preg av Hukkelbergs sterke kunstneriske visjon – som komponist, tekstforfatter, utøver og produsent. Lytteren inviteres inn i et eksentrisk lydlandskap konstruert av elektroniske og akustiske instrumenter, flankert av hverdagslyder som mikrobølgeovnens pling og glassets kling. Det er umulig ikke å bli trukket inn i det lekne og luftige universet. Hanne Hukkelberg tøyer popmusikkens grenser og treffer lytteren med både letthet og tyngde.»

Tradisjonsrik pris

Edvard-prisen er blitt delt ut siden 1998, består av et trofé og diplom utformet av Magne Furuholmen, samt 50 000 kroner. Årets jury består av Peter Edwards (Norsk Komponistforening), Kristin Norderval (Norsk Komponistforening), Torgny Amdam (NOPA), Samsaya Sharma (NOPA), Sten Ove Toft (uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Thomas Wettergren (Musikkforleggerne) og juryleder Stine Lieng (Musikkforleggerne).

Dette melder TONO i en pressemelding.