Musikkutstyrkjeden 4sound slår seg konkurs ⋆ Kontekst
Foto: Even Finsrud

Musikkutstyrkjeden 4sound slår seg konkurs

Håper likevel det er mulig å få til videre drift.

I dag, onsdag, har musikkutstyrkjeden 4sound levert konkursbegjæring til retten, skriver Dagens Næringsliv (dn.no). Konkursbegjæringen gjelder selskapene Music Retail Holding og Music Retail Norway.

Sistnevnte selskap står bak de åtte butikkene i kjeden 4sound, som i hovedsak selger instrumenter og musikkutstyr. Ifølge dn.no er det totalt 107 ansatte i selskapet, som risikerer å bli rammet av en konkurs.

Daglig leder Anders Endertorp sier til dn.no at Music Retail Norway har jobba hardt for å oppnå lønnsomhet, men kjeden har hatt store underskudd i den norske virksomheten, og har brutt lånevilkårene hos banken. Konsernet har et underskudd på 96,9 millioner kroner over de siste tre årene. Nå ville ikke långiver Nordea strekke seg lenger.

– Vi har forsøkt å skaffe nye investorer og långivere. Det ble fortsatt jobbet med potensielle investorer, men dette tar tid, sier Endertorp til dn.no, og sier at han håper det er mulighet for videre drift likevel.

– Dette er veldrevne butikker som har en god markedsandel. Det overrasker meg ikke om det er interessenter. Det finnes mulgheter, men for vår del hadde vi ikke finansiering, sier Endertorp.