Møt det nye styret i Fond for lyd og bilde ⋆ Kontekst
Ny styreleder: Susanne Næss Nielsen fra Hammerfest skal lede Fond for lyd og bilde de neste årene.
Ny styreleder: Susanne Næss Nielsen fra Hammerfest skal lede Fond for lyd og bilde de neste årene. Foto: Zbigniew «Ziggi» Wantuch

Møt det nye styret i Fond for lyd og bilde

Susanne Næss Nielsen fra Hammerfest er oppnevnt av Kulturdepartementet som ny styreleder i Fond for Lyd og bilde.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgavene i Fond for lyd og bilde sammen med et bra kollegium av styremedlemmer og ansatte, sier Susanne Næss Nielsen i en pressemelding fra Kulturrådet.

Næss Nielsen understreker videre viktigheten av fondets støtteordninger for produksjon og formidling er for utøvere, produsenter og opphavere, særlig nå under pandemien.

– Styrets oppgave blir blant annet å sørge for at det fortsatt er samsvar mellom kart og terreng – altså at ordningene er i tråd med behovene i feltet, står det videre i pressemeldingen.

Styret har sju medlemmer med personlige varamedlemmer. Disse er: Gary Cranner, Kristine Knapskog, Tove Bøygard, Farhad Kalantary, Thomas Talawa Prestø og Emilie Blichfeldt.

Varamedlemmer er: Torfinn Iversen, Susanne Hætta, Caroline Kaspara Palonen, Samsaya Sampda Sharma, Tomas Linnes, Åshild Ramborg og Mathias Tadesse Gebremichael som er vara for Næss Nielsen.

Les også: Jussprofessor Ole-Andreas Rognstad mener fondet må åpne for søkere som bor i utlandet