Møre og Romsdal: Opprettholder klassene på MDD-linjene ⋆ Kontekst
Nytter: Flere hundre mennesker samlet seg mandag i Molde til demonstrasjon mot store kutt i kultursektoren i Møre og Romsdal.
Nytter: Flere hundre mennesker samlet seg mandag i Molde til demonstrasjon mot store kutt i kultursektoren i Møre og Romsdal. Foto: Magnhild Tafjord

Møre og Romsdal: Opprettholder klassene på MDD-linjene

Fylkestinget opprettholder fulle klasser i musikk, dans og drama (MDD) i Ålesund, Volda, Molde og Kristiansund, ifølge Sunnmørsposten.

Fylkesrådmannen i Møre og Romsdal har foreslått å halvere klassene på MDD-linjene i fylket, for å spare 112 millioner kroner i 2020. Også flere linjer er berørt av kuttforslaget. Saken avgjøres når fylkestinget samles 9. til 11. desember. I går kom nyheten om at partiene som har flertall i fylkestinget ikke støtter alle kuttene som er foreslått. Dette melder Sunnmørsposten.

Les også: Støtte til MDD-linjene i Møre og Romsdal. «En solidaritet vi ikek har opplevd maken til på mange år.»

Ap, Senterpartiet, SV, Venstre, KrF og MDG tar blant annet MDD-linjene ved Ålesund, Volda, Molde og Kristiansund ut av kuttlista. De vil også opprettholde linjene for kunst, design og arkitektur ved Volda og Kristiansund.

Flertallet i fylkestinget ønsker dessuten å se på flere administrative innsparinger enn kun å opprette en felles administrasjon mellom de videregående skolene på Stranda og i Sykkylven.

Møremusikarane er også foreslått nedlagt i fylkesrådmannens forslag til budsjett for neste år. Disse sier flertallet ingenting om.