Mira Thiruchelvam får Edvard-prisen i kategorien «Utfordrer» ⋆ Kontekst
Foto: TONO

Mira Thiruchelvam får Edvard-prisen i kategorien «Utfordrer»

Mira Thiruchelvam er komponist og tekstforfatter i bergensbandet 9 Grader Nord. Hun får Edvard-prisen i kategorien «Utfordrer».

Thiruchelvam mottar hedern for musikken på albumet Jaffna.

Mira Thiruchelvam er en av Norges beste komponister og sangtekstforfattere, ifølge juryen bak Edvard-prisen.

Prisen, som består av 50 000 kroner, samt et trofe og et diplom utformet av Magne Furuholmen, ble delt ut fredag 27. november.

Juryens begrunnelse lyder som følger: «Låtskriver Mira Thiruchelvam fra 9 Grader Nord vil utfordre mange lytteres forståelse av egen musikksmak med debutalbumet Jaffna. Selv har bandet valgt å beskrive sjangeren sin som progressiv etnisk, men det skal flere ord til for å beskrive den emosjonelle rekkevidden og tidvis ukontrollerbare energien som formidles i musikken. Komposisjonene til Thiruchelvam er fryktløse og frigjørende, musikken en sammensmeltning av ulike sjangre, med tydelige bånd til sørindisk musikktradisjon og Thiruchelvams familierøtter på Sri Lanka. Tekstene framføres på selvsikker tamil med en sjelden tilstedeværelse. Det spiller ingen rolle at vi ikke forstår ordene, vi forstår følelsene som formidles. Musikken minner oss på at sjangre og språk er menneskeskapte og kan være like begrensende som grenser på et kart.»

Dette melder TONO i en pressemelding.