Bengt Norbakken (1971–2022) ⋆ Kontekst
Minneord

Bengt Norbakken til minne

Bengt Norbakken døde torsdag 25. august. Han ble 51 år gammel.

Creo og Den norske kirke har mistet en svært dyktig musiker som både var hardtarbeidende og samvittighetsfull. De samme egenskapene hadde han også som tillitsvalgt i Creo. Bengt har satt tydelige spor etter seg i alle de sammenhengene hvor han var involvert.

Jeg ble kjent med Bengt på 90-tallet da han og Ingelin bosatte seg på Greverud mens Bengt studerte kirkemusikk på Norges musikkhøgskole. Som kantor i Greverud hadde jeg mange flotte samarbeidsprosjekter med Bengt hvor vi blant annet delte på oppgavene som kordirigenter for kammerkoret. Senere fikk vi god kontakt gjennom tillitsvalgtarbeidet. Bengt hadde mange roller i Creo både som områdetillitsvalgt, forbundsstyremedlem, nestleder og valgkomitémedlem. Bengt var min forgjenger i nestledervervet og han var til stor hjelp og støtte for meg – ikke minst i den første tiden som fersk nestleder. Han var alltid tilgjengelig som sparringpartner i tariffoppgjør. Typisk nok var hans sms til meg fra sykesengen for 14 dager siden: «Er dere klare for tariff og landsmøte?»

Bengt sin innsats for Creo-fellesskapet var stor og uten forbehold. Hans organisatoriske blikk, hans forståelse for sammenhenger og hans strategiske evner er noe vi fremdeles har med oss her i Creo. Han var brennende engasjert i alt han gjorde. Det var det mange som fikk nyte godt av. Men fremfor alt kommer vi til å savne hans lyse og imøtekommende vesen. Det var alltid en glede å være sammen med ham.

Ingen skal dø 51 år gammel. Sporene etter Bengt kommer til å stå der for alle oss som kjente og var glade i ham.

Anders Hovind, nestleder Creo