Minnekonsert i Gjerdrum ⋆ Kontekst
VIL BIDRA: Knut Bjørnar Asphol har tatt initiativ til minnekonserten i Gjerdrum, der han driver studioet Masterpool.
VIL BIDRA: Knut Bjørnar Asphol har tatt initiativ til minnekonserten i Gjerdrum, der han driver studioet Masterpool. Foto: Paal Audestad/presse

Minnekonsert i Gjerdrum

Konserten sendes på NRK1 søndag 31. januar, meldes det i en pressemelding.

30. desember ble Gjerdrum rammet av det som er blitt betegnet som det største kvikkleireskredet i Norge i nyere tid. Minnekonserten for ofrene holdes i kulturhuset i Gjerdrum, som har vært hovedkvarteret for redningsaksjonen. Ti liv gikk tapt i skredet.

– Vi vil rette en stor takk til alle de flotte artistene som bidrar i konserten. Jeg håper den vil varme og gi trøst, sier kulturhusleder Anne Holck Ekenes.

Artistene som er bekreftet er: Hkeem, Silya, Rein Alexander, Eva Weel Skram, Hanne Krogh, Alexander Rybak, Chris Holsten, Ellen Andrea Wang, Knut Anders Sørum, Rolf Løvland, Knut Bjørnar Asphol, Maiken Kroken og Guro Sibeko.

Flere av disse har ifølge pressemeldingen nær tilknytning til Gjerdrum, blant andre Alexander Rybak:

– Jeg forbinder Gjerdrum med rolig landlig idyll. I en periode bodde jeg mer i Gjerdrum, hos produsenten min, enn jeg bodde hjemme. Et sted jeg alltid har forbundet med ro og trygghet. Derfor var det vondt å ta innover seg at skredet kunne skje her, sier Alexander Rybak.

 Initiativtaker til konserten, Knut Bjørnar Asphol, driver studioet Masterpool i Gjerdrum:

– Når maktesløsheten slår innover oss, føles det godt å kunne bidra. Jeg håper at det å samle noen fantastiske artister til en varm og god konsert, kan gi oss et avbrekk fra den voldsomme virkeligheten vår hverdag er fylt med i Gjerdrum for tiden, sier Asphol.