Millionsatsing i Sandvika – åpner Toothfairy House, Norges første music-tech hub ⋆ Kontekst
Notis

Millionsatsing i Sandvika – åpner Toothfairy House, Norges første music-tech hub

Toothfairy House blir Norges første og eneste hub for musikkteknologi og nærliggende virksomheter.

Målet er å skape et senter for gründere i de nyoppussede lokalene påå på Løkketangen i Sandvika.

– Ambisjonen til Toothfairy House er å tilrettelegge for nye selskaper, gjøre de klare for utlandet, og bidra til at music-tech blir en av Norges ledende eksportvarer i fremtiden. Det satses ikke nok på music-tech i Norge. Vi må tørre å satse på nye næringer, ungt talent og grunderskap dersom vi skal komme oss videre og være aktuelle for fremtiden, sier primus motor Martin Schilde i Toothfairy Farm i en pressemelding.

Satsingsområdet er i skjæringspunktet lyd, musikk og opplevelse, samt på selskaper som utvikler ny teknologi for å distribuere, konsumere eller produsere musikk.

Huset blir del av et veletablert miljø for musikk og kunst, bestående av blant annet Tanken, som snart åpner et av Nordens største musikkstudio, med 40 high-end studioer, Musikkflekken Scene, Folkebadet, Nagelhus Schia, Toothfairy Mgmt og label, Sabrura, Pretty, og fler.

Det vil også være hovedkontor for den landsdekkende foreningen for music-tech selskaper, Music Tech Norway, ledet av Annichen Winsnes Svalastog.

Toothfairy Farm, Bærum Kommune, Viken, private investorer, og gårdeier Entra er engasjerte og har bidratt økonomisk i satsningen på Løkketangen. Til nå har det blitt satset fire millioner kroner