MFO til rettssak mot Musikk i Hedmark ⋆ Kontekst
STEVNING: MFO-advokat Lars Chr. Fjeldstad (t.v) og forbundssekretær Trude Nordeng Rougnø representerer de oppsagte musikerne, og forbereder seg på å skrive stevning.
STEVNING: MFO-advokat Lars Chr. Fjeldstad (t.v) og forbundssekretær Trude Nordeng Rougnø representerer de oppsagte musikerne, og forbereder seg på å skrive stevning. Foto: Rune Eriksen

MFO til rettssak mot Musikk i Hedmark

MFO stevner Musikk i Hedmark for usaklige oppsigelser. De vil at saken prøves i retten.

Fem musikere i Musikk i Hedmark ble tidligere i juni sagt opp fra stillingene. MFO mener oppsigelsene er usaklige og krevde forhandlinger. Partene kom ikke til enighet gjennom forhandlingene tidligere denne uken. Nå forbereder MFOs advokat seg på å skrive stevning.

– Vi hadde håpet at det ikke var grunnlag for å gå til oppsigelser av 4,1 årsverk i stiftelsen Musikk i Hedmark. Forhandlingene har ikke ført frem, og vi ønsker nå å få domstolen til å prøve saken, sier Lars Christian Fjeldstad, som representerer de oppsagte musikerne.

Det er uvisst når saken vil komme til behandling i rettssystemet, ettersom det er rettsferie i hele juli.

MFO står fast på at oppsigelsene er usaklige.

– Stiftelsen Musikk i Hedmark sier opp fast ansatte for heller å drive produksjonsselskap med innleid arbeidskraft, sa forbundssekretær Trude Nordeng Rougnø, da hun ble intervjuet om saken tidligere denne måneden, og forklarte at arbeidsmiljøloven helt tydelig sier at man ikke kan si opp arbeidstakere for å drive videre ved å leie inn selvstendige oppdragstakere.