Marit Lucie Heggedal er tildelt Musikklærerprisen ⋆ Kontekst
VIKTIG INNSATS: Marit Lucie Heggedal får Musikklærerprisen av Ulrika Bergroth-Plur, daglig leder i Musikk i skolen. Prisen ble utdelt under Musikklærerdagene.
VIKTIG INNSATS: Marit Lucie Heggedal får Musikklærerprisen av Ulrika Bergroth-Plur, daglig leder i Musikk i skolen. Prisen ble utdelt under Musikklærerdagene. Foto: Musikk i skolen

Marit Lucie Heggedal er tildelt Musikklærerprisen

Marit Lucie Heggedal jobber på Lusetjern skole på Holmlia i Oslo. Hennes innsats og engasjement for musikkfaget er samlende og løfter hele skolen, heter det i begrunnelsen for å gi henne prisen.

Marit Lucie Heggedal har 35 års erfaring som musikklærer. Hun er fra Kristiansund, men har siden 1999 vært ansatt ved Lusetjern skole på Holmlia i Oslo.

Synliggjøre og løfte musikklæreren

Det er Musikk i skolen som deler ut Musikklærerprisen. Formålet med prisen er å synliggjøre, styrke og løfte musikklærerens rolle og musikkfagets og sangens status i norsk skole.

Bruker musikk i språkopplæringen

Om årets prisvinner heter det blant annet at hun har stor betydning for fellesskapet på skolen, både for elever og ansatte, hun bruker musikkfaget på tvers av alle fag og områder, for eksempel i begynneropplæringen og språkopplæringen for nyankomne språklige minoriteter. Hun bidrar til sangglede og bruker sin kompetanse til å støtte, oppmuntre og stimulere elevene til å hevde seg selv positivt både faglig og kulturelt.

Heggedal har også i mange år vært øvingslærer for musikkstudenter, hun er en drivkraft i det lokale skolesekktilbudet og trakterer dessuten orgelet i Holmlia kirke.