Marit Larsen vil vise unge lesere hvordan de finner en sang ⋆ Kontekst
Notis

Marit Larsen vil vise unge lesere hvordan de finner en sang

Marit Larsen fortsetter å skrive bildebøker for barn – noe hun opplever som «en frisone».

Den første barneboken fra Marit Larsens penn kom allerede før hun selv ble mor. Den het «Der Agnes bor», og var illustrert av Jenny Løvlie.

Bildeboken ble solgt til åtte land, inklusive USA, Tyskland og Spania, og som første nordiske bok også plukket opp av Amazon Crossing Kids, et underbruk av gigantiske Amazon Publishing. Nå kommer oppfølgeren – som heter «Sofia finner en sang». Der har Marit Larsen beveget seg inn på et tema som ligger tett opp til hennes liv og virke som artist og låtskriver.

– Den skal handle om musikk – og litt til, sa Larsen til NTB før jul i fjor. Da fortalte hun også hvordan hun opplever det å skrive for barn som en frisone, noe hun skal prøve å beholde:

– Jeg har hatt ansvaret for andre menneskers lønn siden jeg var 15. Jeg husker nesten ikke skillet da det gikk fra lek til alvor.

Ideen bak «Sofia finner en sang» er hvor musikken kommer fra, og hvordan den oppstår inni oss, ifølge forlaget Cappelen Damm. Jenny Løvlie står også denne gangen for illustrasjonene, der unge lesere følger Sofia på oppdagelsesferd etter en melodi med magnetisk kraft. Til slutt oppdager hun at det hun lette etter, hele tiden var inni henne selv.

«For når du finner din egen sang – er den din for alltid», heter det.

– Jeg håper boken vil mane til alle typer kreativitet, nysgjerrighet og skaperglede. Kanskje den til og med vekker noen små komponistspirer der ute? uttaler Marit Larsen.