Makosir og Ævestaden fikk årets NOPA-stipend ⋆ Kontekst
Notis

Makosir og Ævestaden fikk årets NOPA-stipend

NOPA-stipendet deles ut til to unge låtskrivere som NOPA tror kommer til å prege norsk musikkliv fremover.

NOPA har delt ut NOPA-stipender under bylarm i mange år, og vinnerlista inkluderer finfine navn som Aurora, Dagny, brenn, Niilas, og Charlotte dos Santos, den gang også disse var i sin spede begynnelse av karrieren.

Patrick Makosir

Patrick Makosir får NOPA-stipend Foto:Frank Michaelsen

Juryens uttalelse:

«Patrick Makosir kommer som et friskt tilskudd til den norske r&b-scenen. Med sine uanstrengte melodiføringer og emosjonelle tekster fyller han et tomrom i dagens populærmusikk vi sjeldent får oppleve. Sårbarheten i stemmen hans formidler personlige erfaringer til tross for ung alder, og i sin helhet fremstår musikken hans som både leken og gjennomført.

Det er ingen tvil om at Makosir er en låtskriver vi skulle ønske Norge hadde for flere år siden. Han etterlater en forfriskende følelse hos sine lyttere samtidig som vi blir kjent med ansiktet bak musikken. Vi har å gjøre med en nyskapende artist og låtskriver som har et godt øye og øre for samtiden. Det gledes over at han endelig har ankommet, og vi spår en lys fremtid.»

Ævestaden

Trioen Ævestaden består av Levina Storåkern, Kenneth Lien, Eir Vatn Strøm)
Foto: Frank Michaelsen

Juryens uttalelse:

«Ævestaden var en tydelig favoritt blant alle i juryen. Med sin tydelige og originale identitet trollbandt de komiteen med sine folk-inspirerte melodier og organiske instrumentering. Låt- og tekstskrivingen oppleves som kontemporær, og dette i kombinasjon med de tradisjonelle elementene gjør at helheten fremstår som nyskapende og engasjerende. Bruken av både det svenske og det norske språket tilfører et mangfold til musikken, og sammen med de akrobatiske sprangene i komposisjonene, drømmer man seg bort i lydbildet.

Ved gjennomlytting glemte juryen for et øyeblikk selve vurderingsjobben som skulle gjøres, og vi fikk i stedet en ny favoritt i egne spillelister. Dette er en gruppe låtskrivere som allerede leverer en gjennomført pakke, og som vi tror kommer til å prege musikk-Norge i tiden fremover.»