Creo bekymret over magert publikumsoppmøte etter gjenåpningen ⋆ Kontekst
Notis

Creo bekymret over magert publikumsoppmøte etter gjenåpningen

– Kanskje folk fortsatt er redde for å samles i store saler, spekulerer forbundsleder Hans Ole Rian.

NTB: Tross lettede koronarestriksjoner preges norske musikere av slunkne billettsalg og avlyste turneer. Fagforbundet Creo er redd pandemien har endret folks vaner. Forbundsleder Hans Ole Rian forteller at flere titalls musikere har avbrutt sine turneer

– Dette er mye i et lite land som Norge. Og det får store konsekvenser for underleverandører og utleiere av konsertlokaler, sier Rian til NRK.

Flere av disse har sårbar økonomi, og for dem haster det med å holde konserter som gir overskudd. Det tar tid å selge billetter, og arrangører må påregne flere måneders salg, påpeker Rian.

– Kanskje folk fortsatt er redde for å samles i store saler, spekulerer han.

Kompensasjonsordningene for kulturlivet strekker seg i denne omgang fram til nyttår, men Rian sier at disse ikke fullt ut dekker opp økonomiske tap av dette slaget. Både Hamar kulturhus og konsertstedet Rockefeller i hovedstaden forteller om beskjedne billettsalg.

– Folk sitter på gjerdet. Og det er jo litt synd for oss som jo var inne i et voldsomt oppsving i det pandemien kom, sier PR- og markedsmedarbeider Andreas Tylden hos Rockefeller.