LM MFO familie ⋆ Kontekst
MFO-FAMILIEN: Kjell Magne Aspenes Robak, Elisa Aspenes Robak og Lage Robak under MFOs landsmøte.
MFO-FAMILIEN: Kjell Magne Aspenes Robak, Elisa Aspenes Robak og Lage Robak under MFOs landsmøte. Foto:

LM MFO familie

Kjell Magne Aspenes Robak er flaska opp på MFO. I år er hele familien Aspenes Robak samla på landsmøtet.

– Jeg husker at jeg leste meg igjennom halve 1001 natt da jeg satt utafor døra mens pappa var inne på forhandlinger, forteller Kjell Magne.

– Ja, han blei vel ufrivillig dratt med på en tvistesak en gang, medgir pappa Lage Robak. Både han, sønnen Kjell Magne og mamma Elisa Aspenes Robak er delegater til MFOs landsmøte i år. Foreldrene representerer MFO Hedmark og Oppland og sønnen MFO Trøndelag. Engasjementet i fagforeningen strekker seg tilbake til 70-tallet for Elisa og Lage.

– Jeg har vært tillitsvalgt siden året før han blei født, forteller Lage og titter bort på sønnen.Tross sterkt engasjement internt i familien, har ikke MFO vært et hyppig samtaleemne hjemme.

– Nei, det har aldri vært mye fagforeningssnakk rundt middagsbordet, bekrefter Kjell Magne. Han er cellist og distriktsmusiker i Nord-Trøndelag, og har vært oppe på talerstolen på landsmøtet flere ganger.

– Er det en sak du er spesielt opptatt av her på landsmøtet?

– Den kulturpolitiske siden av MFO veier kanskje aller tyngst, sier Kjell Magne om sitt engasjement.Lage er fløytist og jobber i den videregående skolen, mens Elisa er pianist og jobber i kulturskolen. Begge er opptatt av forholdene i kulturskolen. Lage trekker dessuten fram utøvende stillinger i distriktene som en viktig fanesak.

– Alle distrikter burde ha kombinasjonsstillinger, utøverjobber kombinert med undervisningsstillinger, sier han.