Lise Davidsen skal være residerende artist under neste års Festspill ⋆ Kontekst
Notis

Lise Davidsen skal være residerende artist under neste års Festspill i Bergen

Ikke før har Lise Davidsen opptrådt under årets festspill i Bergen, så er det klart at hun blir såkalt artist in residence i 2023.

– Jeg har nettopp hatt noen helt fantastiske dager i Bergen på Festspillene, og nå gleder jeg meg til å komme tilbake som artist in residence i 2023, sier sopranen som dermed vil få travle tider.

Hun vil få en sentral rolle under neste års åpningsforestilling i Grieghallen sammen med Bergen Filharmoniske Orkester og andre solister, og vil dessuten gjøre flere konserter og ha ulike roller gjennom festspillperioden fra 24. mai til 7. juni 2023.

– Lise Davidsen har en stemme og formidlingskraft som forbløffer og rører meg dypt hver gang jeg hører henne. På få år har hun blitt en av den klassiske musikkens aller største stjerner, og vi er veldig stolte over å kunne presentere henne som Festspillenes artist in residence i 2023, sier festspilldirektør Lars Petter Hagen.

Festspillene i Bergen 2022 var de 70. i rekken, og meldte nylig om over 70.000 besøk. Årets artist in residence var amerikanske Kronos Quartet.