Lillebroren til TIX topper hitlistene i Japan- igjen ⋆ Kontekst

Sander Meland og Mathias Haukeland utgjør duoen Meland X Hauken
Foto: Presse
Nyheter

Lillebroren til TIX topper hitlistene i Japan- igjen

Den Norske duoen Meland x Haukens rykende ferske singel «Kimino Miru Miraiwo» topper japanske hitlister.

Den Norske duoen Meland x Haukens rykende ferske singel «Kimino Miru Miraiwo» topper japanske hitlister. Storebror TIX er mektig imponert over broren Mathias og hans makker. Nå er de radiolistet i Norge.

Den norske duoen Meland X Hauken gikk viralt i Japan i 2020. Russelåten «Chernobyl 2017» ble en hit på TikTok, og har generert mer enn 100 millioner streams i Japan. Låten er den største suksessen i Japan av en ikke US/britisk artist siden O-Zone med «Dragosta Din Tei» fra 2002.

Suksessen resulterte i budkrig mellom de største japanske plateselskapene, og den norske duoen endte opp med å signere platekontrakt med Universal Music Japan.

Rett inn på 1. plass

7. september slapp de første single, «Kimino Miru Miraiwo« – en japansk coverversjon av viralhiten «Chernobyl 2017». Låten seilte rett inn på tredjeplass på topplisten hos Line Music, Japans største musikkplattform, løpet av det første døgnet. Denne uken gikk låten inn på førsteplass på flere av listene der borte.

– Det er surrealistisk å sitte her hjemme i Norge og se hva som skjer der borte. Det er like rart nå som det var for to år siden, da Chernobyl 2017 gikk viralt, sier Sander Meland i en pressemelding.

– Det er supergøy å se den norske musikken vår springe til liv på andre siden av verden. Vi er utrolig takknemlige og stolte over hva vi har fått til. Nå ser vi fram til at landegrensene der borte åpner, så vi endelig kan få reist dit og vist oss frem på ordentlig, skyter Mathias Haukeland inn i meldingen.

Haukeland er lillebroren til den folkekjære artisten TIX, som selv er vant til å trone på toppen av hitlistene- dog i Norge. Han er i følge pressemeldingen mektig imponert over lillebrors Japan-suksess.

– Det er jo helt enormt. Det er vel ingen norsk artist noensinne som har klart å toppe hitlisten i Japan med en egen låt. Jeg er mektig imponert, sier Andreas «TIX» Haukeland i meldingen.

Samarbeid med japanske stjerner

De japanske YouTube- og TikTok-stjernene Morrie Brothers publiserte en coverversjon av Chernobyl 2017 på YouTube. Denne versjonen er utgangspunktet til det som nå har blitt Kimino Miru Miraiwo.

– Morrie Brothers skrev ny tekst til låta, og det som var en hyperdansbar russelåt har nå blitt til en emosjonell ballade, forteller Haukeland om låten i meldingen.

På grunn av reiserestriksjoner ble låten spilt inn på en internasjonal og moderne måte.

– Vi spilte inn Yarirafi 2022 over Zoom. Det var en interessant prosess å jobbe med Morrie Brothers. De forstår verken norsk eller engelsk, men det var omtrent ti japanere i studio som prøvde å forstå og forklare hva vi mente. Da vokalen var spilt inn produserte vi ferdig låten her hjemme i Norge, forklarer duoen.

– Musikk har ingen grenser. Det er vi et levende bevis på, sier Meland i meldingen.

Radiolistet i Norge

Forrige uke slapp gutta ny single i Norge, On the Run (Radio Edit) som er blitt radiolistet på NRK Mp3 . Også denne låten kommer i to versjoner. En russevennlig og en radiovennlig utgave.

Meland x Hauken består av Sander Meland og Mathias Haukeland. Til sammen har de generert mer enn 500 millioner streams.

Meland er låtskriver og produsent på flere av Alan Walker sine hits, og har nylig skrevet og produsert Vinni’s «Glorie». Haukeland ble Spellemann-nominert til årets låt i 2022 med låten «Fallen Angel», som var Norges Eurovision-bidrag i 2021. Han har gjort det stort som produsent og soloartist, og har vært med å skrive flere av storebror Tix sine låter.