Landsomfattende festival med bare norsk musikk ⋆ Kontekst
På scenen i Alta: Den samiske rapperen Slincraze er en av dem som står på programmet under festivaluka Spill norsk.
På scenen i Alta: Den samiske rapperen Slincraze er en av dem som står på programmet under festivaluka Spill norsk. Foto: Pressefoto

Landsomfattende festival med bare norsk musikk

Spill norsk, er oppfordringen fra Komponistforeningen og NOPA når de drar i gang festivalen med samme navn.

Det er andre året den landsomfattende festivalen arrangeres, og i år deltar ti kommuner i prosjektet: Alta, Fredrikstad, Moss, Risør, Røros, Sarpsborg, Steinkjer, Østerdalen, Åfjord og Ål. Spill norsk starter 2. november og pågår til 11. november. Alta er med for andre gang. På programmet står blant andre den samiske rapperen Slincraze, som du kan høre her:

https://www.youtube.com/watch?v=pZn8_9gsOlM

Målet med festivalen Spill norsk er å bygge opp flere lokale arrangementer der publikum møter et stort mangfold av norsk musikk i alle sjangre, fra barn og ungdom til voksne aktører, forteller Norsk Komponistforening og NOPA i en pressemelding.

Festivalen ble til etter modell av den danske Spil Dansk Ugen, en dansk festival hvor et knippe opphavsrettsorganisasjoner, sammen med lokale, regionale og nasjonale aktører fokuserer på dansk musikkultur i bredeste forstand. I 2017 var 26 kommuner over hele Danmark involvert i Spil Dansk Ugen.