Kvinneradio blir offisiell radiostasjon for Infernofestivalen – tror det vil inspirere ⋆ Kontekst
Notis

Kvinneradio blir offisiell radiostasjon for Infernofestivalen – tror det vil inspirere

Når Infernofestivalen 2023 går av stabelen ved påsketider neste år, skal det feministiske radioinitiativet radiOrakel være offisiell radiostasjon.

Det melder musikknettstedet Ballade , som undres en smule over koblingen svært så mannsdominert musikksjanger og feministradio.

– I løpet av festivalens historie så har vi booket de fleste etablerte, og noen uetablerte, kvinnelige artister innen sjangeren. At Inferno fronter kvinnelige metalartister vil inspirere og bidra til at flere unge kvinner og jenter vil spille i metalband og at vi om noen år kan ha dem på våre scener, svarer bookingsjef Jan-Martin Jensen i Inferno.

Jensen sier festivalen gjerne ville ha med radiOrakel fordi de lager veldig gode musikkprogram og har dyktige og engasjerte journalister.

Ansvarlig redaktør i kanalen, Hanne Rye Hanssen, kaller i en epost til Ballade Inferno for «en av de mest spennende festivalene i Norge», ikke minst fordi Inferno gjennom årene er blitt «en møteplass for bransjen som eksisterer utenfor det rent kommersielle og populærmusikalske».

– radiOrakel har helt klart en musikkprofil som heller mer i denne retningen, og vi gleder oss til å få muligheten til å være en offisiell bidragsyter og samarbeidspartner, skriver Rye Hanssen.

Når Inferno går av stabelen 6. til 9. april neste år, vil radiOrakel sende fra konferansehotellet så vel som Rockefeller, på FM og på nett.

Mens metalfestivalen hadde åtte band med kvinnelige artister nå i 2022, er man i gang med 2023-bookingen og har allerede kvinnelige metalartister som Lili Refrain , Svalbard, Nervosa og Dwaal på plass.