Kulturskolelærer fikk kulturpris ⋆ Kontekst
Notis

Kulturskolelærer fikk kulturpris

Indre Østfold kommunes kulturpris ble sist uke delt ut for tredje gang. Prisen gikk til Hanne Blekken, avdelingsleder for scenekunst i Indre Østfold kulturskole.

Blekken har tidligere arbeidet ved kulturskolen i Askim, Skiptvet, Spydeberg og i Eidsberg. I Eidsberg var hun også rektor fra 2014 og fram til kommunesammenslåingen. I dag

Kulturprisen har som formål å hedre og anerkjenne enkeltpersoner fra Indre Østfold kommune som enten har vist vedvarende evne og vilje til aktiv innsats, ellspesielt god skapende virksomhet innen det lokale kunst- og kulturfeltet.

Juryen trekker, ifølge kommunenes nettsider, særlig at Blekken har et utrolig stort engasjement for scenekunstfaget, noe som blant annet kommer til syne i kulturskolens musikal- og teaterforestillinger.

– Det er en profesjonalitet som gjennomsyrer arbeidet, og vinneren av kulturprisen er en stor ressurs for det lokale kulturlivet. Flere tidligere kulturskoleelever har valgt å gå videre i teater- og kulturbransjen takket være gode opplevelser de har fått i kulturskolen av både prisvinners og andre læreres gode undervisning.

Prisen er et samarbeid mellom Eidsberg sparebank og Indre Østfold kommune.