– Korpsene er viktige for hele Norge ⋆ Kontekst
Ikke gitt opp: Kulturminister Trine Skei Grande lover å ta opp reduksjonene i korpsene med forsvarsministeren. Bildet er tatt i 2016, da Skei Grande holdt appell ved støttedemonstrasjon for Forsvarets musikk.
Ikke gitt opp: Kulturminister Trine Skei Grande lover å ta opp reduksjonene i korpsene med forsvarsministeren. Bildet er tatt i 2016, da Skei Grande holdt appell ved støttedemonstrasjon for Forsvarets musikk. Foto: Rune Eriksen

– Korpsene er viktige for hele Norge

– Forsvarskorpsene gjør ikke bare en viktig jobb for Forsvaret, de skaper også faglige musikkmiljø over hele Norge, sier kulturminister Trine Skei Grande. Hun lover å ta opp reduksjonene i stillinger med forsvarsministeren.

Kulturministeren understreker Forsvarets musikks betydning for både Forsvaret og norsk musikkliv i en epost til Musikkultur:

– Jeg mener fremdeles at disse musikkorpsene er viktige for Norges forsvar og for at vi har gode profesjonelle musikere, skriver hun, og legger til:

– De styrker kulturlivet nasjonalt, men enda viktigere i nærmiljøene hvor korpsene holder til.

Har ikke gitt opp

– Hvordan vil kulturministeren jobbe for å hindre en reduksjon av Forsvarets musikk? 

– Forsvarsminister Frank Bakke Jensen har tidligere varslet i Stortinget at disse endringene kunne påvirke organiseringen og sammensetningen av de enkelte musikkorpsene. Jeg skal fortsette dialogen med forsvarsministeren. Vi har ikke gitt opp kampen for Forsvarets musikk.

Er skuffa

MFO-leder Hans Ole Rian har uttrykt skuffelse over Venstres håndtering av saken i en artikkel som ble publisert på musikkultur.no på onsdag: «Jeg er spesielt skuffa over Venstres håndtering, når de i merknaden til statsbudsjett for 2018 uttrykkelig sa at både antall musikerstillinger og dirigentstillinger skal bli opprettholdt på samme nivå som i dag. Og siden Venstre nå sitter på kulturministerposten og Kulturdepartementet delvis har finansieringsansvar for Forsvarets musikk, forutsetter jeg at kulturministeren er sitt ansvar bevisst og retter opp i denne situasjonen.»

– Hva er din kommentar til Rians utspill? 

– Disse kuttene ble bestemt av Stortinget som en del av forsvarsforliket i 2016. Venstre var ikke en del av det og vi fikk heller ikke støtte for vårt forslag i statsbudsjettet for 2018. Det var og er jeg selvfølgelig skuffa over, skriver Skei Grande.