Kor og korps får øve sammen igjen ⋆ Kontekst
Korpsøvelse nesten som normalt: Nå kan korpsøvelsene foregå nesten som normalt. Her fra en øvesle i Drammen konsertorkester lenge før koronakrisen.
Korpsøvelse nesten som normalt: Nå kan korpsøvelsene foregå nesten som normalt. Her fra en øvesle i Drammen konsertorkester lenge før koronakrisen. Foto: Marte Bjerke

Kor og korps får øve sammen igjen

Med to meters avstand og maks 30 sammen kan band, orkestre og alle andre musikklag igjen få spille sammen.

I går godkjente Helsedirektoratet Norsk musikkråds smittevernveileder for trygge musikkøvelser. Dette melder Norsk musikkråd på sine nettsider.

Med to meters avstand mellom hver person og maks 30 personer sammen, kan lagene nå gjenoppta musikkøvelser i tråd med helsemyndighetenes smittevernråd. Men det må tas forholdsregler. Å ikke berøre andres instrumenter eller utstyr, og at øvingslokalet er stort nok, er de viktigste rådene, i tillegg til begrensningene for fysisk nærkontakt. Veilederen er tilgjengelig her.

Styreleder Bjørgulv Vinje Borgundvaag jubler over at klarsignalet fra helsemyndighetene kom, slik at korps, kor og musikklag igjen kan møtes fysisk for å musisere sammen.

– Musikk er svært viktig for folkehelsen. Koronarestriksjonene har rammet kulturlivet hardt. De økonomiske konsekvensene er betydelige, men det sosiale og inkluderende fellesskapet som oppleves på musikkøvelsene har også vært dypt savnet.

Selv om kreative løsninger for digitalt samspill har oppstått gjennom krisen, fungerer bare skjermspill når få spiller sammen. Lydforsinkelse og bokseklang gjør internett til en dårlig erstatning.