Kontekst og Popkammeret med podkast-samarbeid ⋆ Kontekst
Einar Stray, Kontekst-logo
Einar Stray leder podkasten Popkammeret, hvor artister forteller om karriere og prosessen bak arbeidet. Foto:Christian Zervos/Presse
Nyheter

Kontekst og Popkammeret med podkast-samarbeid

Intervjuer med artister fra det brede musikkliv.

Kontekst har startet et samarbeid med podkasten Popkammeret, som er ledet av programleder og musiker Einar Stray.

• Hør Popkammeret: Harpreet Bansal.

I Popkammeret intervjuer Stray musikere fra det brede musikkliv om prosessen bak deres arbeid, karrieren og alt mellom.

– Jeg setter pris på at Kontekst er så nerdete og konkret i sin kunstjournalistikk. Det er sjelden vare og sårt trengt i medielandskapet. Popkammeret har vært et idealistisk overskuddsprosjekt. Samarbeidet gir meg muligheten til å prioritere det, samt nå ut til nye ører, sier Stray.

– Popkammeret skal være et rom for nerdete dybdesamtaler om musikk og norske musikeres karrierer. Enten det handler om nordindiske ragaer, jazzpionerer eller hiphop-beats. Lytterne skal kunne lett henge med i de musikalske dypdykkene.

Stray har laget Popkammeret-episoder siden 2017. Tidligere gjester inkluderer Myra, Bernhoft, Sløtface, Lindstrøm, Charlotte Dos Santos, Honningbarna, Jonas Alaska, og Fieh.

Den første episoden av samarbeidet med Kontekst er med gjest Harpreet Bansal. Bansals fiolintoner står for noen av de mest markante øyeblikkene på Karpes prisbelønte Omar Sheriff. Den svært allsidige komponisten er ute med sitt fjerdealbum Parvat basert på nordindisk klassisk musikk, med Kringkastingsorkesteret i ryggen.

Et helt naturlig Kontekst-tilskudd

Kontekst-redaktør Brand Barstein er henrykt over det nyeste tilskuddet.

– Vi i dybdemediene er helt avhengige av multitalenter som Einar. Ved å være en fortreffelig musiker, skribent og podkastkreatør kan han gi innsikt om andre musikere og deres virke på en respektfull og informert måte, og samtidig være poengtert nok til at det ikke blir for svevende. Dette er et helt naturlig samarbeid for oss, sier Barstein.

Podkasten er tilgjengelig på Spotify, Apple Podcasts og andre steder der du hører podkast.

Om de involverte

Einar Stray (1990) er en norsk musiker mest kjent for sitt prisvinnende tangentarbeid og komponering for artister som Cezinando, Moddi og Siv Jakobsen. Det siste tiåret har han utgitt kritikerrost musikk, samt spilt hundrevis av konserter i Amerika, Afrika, Asia og Europa. Som journalist har Stray bl.a. laget podkasten til Norges musikkhøgskole, musikkprogram på Radio Nova, samt skrevet for Aftenposten Kultur.

Kontekst.no er et tidsskrift fra Creo – forbundet for kunst og kultur. Alt innhold blir publisert åpent, uten annonser og innlogging. Kontekst ble lansert i november 2021 med en redaksjonell linje sentrert rundt musikk, scenekunst, kulturpolitikk og kulturutdanning. Kontekst er en selvstendig redaksjon som følger Redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten. Ansvarlig redaktør er Brand Barstein.