Komponist Ingar Zach er tildelt Tonos Edvard-pris i kategorien samtid ⋆ Kontekst
Notis

Komponist Ingar Zach er tildelt Tonos Edvard-pris i kategorien samtid

Zach fikk prisen for verket «Musica Liquida» og mottar en pris på 50 000 kroner.

– Bare unntaksvis hører vi en klang som minner oss om at dette er instrumenter vi har hørt før, sier juryen blant annet i begrunnelsen.

Edvard-prisen har vært delt ut årlig av Tono siden 1998, og deles ut i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år.

– Tono ønsker med Edvard-prisen å skape oppmerksomhet rundt nyskrevet norsk musikk, og å bidra til økt forståelse for viktigheten av det arbeidet som gjøres av komponister, sangtekstforfattere og låtskrivere, sier kommunikasjonsdirektør i Tono, Willy Martinsen i en pressemelding.

– Musica liquida er den første klanglige dokumentasjonen av Ingar Zachs kunstneriske forskningsprosjekt «The Vibrating Drum». Gjennom sin innovative tilnærming til trommene søker Zach å utforske potensialet i instrumentene og utvikle en ny musikalsk praksis for slagverkere, sier juryen videre i begrunnelsen.

Zach ble tildelt prisen etter hans konsert på Norges Musikkhøgskole den 15 september. Konserten var en del av årets Ultima-festival.