Kaja Gunnufsen: Om dødsangst, pretensiøse Spellemanntaler, selvsensur, Knausgård, poking og jazzing ⋆ Kontekst
Kaja Gunnufsen, Popkammeret
Foto: Presse
Podkast

– Jeg vekselvis googlet symptomer på brystkreft og lagret bilder av kjøkkenbenker på Pinterest

I den nye episoden av Popkammeret forteller artist Kaja Gunnufsen om dødsangst, pretensiøse Spellemanntaler, selvsensur, Knausgård, poking og jazzing.

Kaja Gunnufsen, en artist som frekventerer i skillet mellom pop og visesang, gjerne med «et vindskeivt blikk», som det står i pressemeldingen, gir snart ut albumet Interiør og død.

Gunnufsen albumdebuterte i 2014 med kritikerroste Faen Kaja, ga ut andrealbumet i 2016 før «livet skjedde» og musikken ble (for det meste) satt på vent.

– Ærlighet er fundamentet i tekstene mine, men jeg ønsker ikke å utlevere familielivet mitt. Hvordan kan jeg være like ærlig som da jeg skrev om å være singel? sier Gunnufsen i Popkammeret.

I den nye episoden av Popkammeret snakker hun med programleder Einar Stray om det meste; dødsangst, pretensiøse Spellemanntaler, når mangel på drivkraft blir drivkraften, selvsensur, personlig kontra privat, Knausgård, poking og jazzing.

– Talene på Spellemannprisen er så kjedelige! Alle tar seg selv så utrolig selvhøytidelig. Du kan jo fortatt være en 100 % god kunstner, men være litt kødden og ha litt glimt i øyet og selvironi. Det synes jeg iblant mangler, sier Gunnufsen.

Hør Popkammeret her, på Spotify, eller der du hører podkast.