Joakim Aadland ny daglig leder for Balansekunst ⋆ Kontekst
Notis

Joakim Aadland ny daglig leder for Balansekunst

– Jeg kjenner godt til verdien av å føle seg representert i den kunsten og kulturen som produseres og fremføres.

Joakim Aadland ny daglig leder for Balansekunst, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Aadland kommer fra stillingen som daglig leder for festivalen Regnbuedagene i Bergen, og har tidligere vært kommunikasjonsrådgiver for FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold Vestland.

Han har ti års fartstid fra den skeive organiserte bevegelsen i Bergen, og har i denne perioden ledet arbeidet med å bygge opp Regnbuedagene til å bli en landets største pride-festivaler. I Bergen har han markert seg som en engasjert festivalsjef som både har jobbet for å gjøre byen til en mer mangfoldig og inkluderende by, og for at kulturlivet skal ha trygge og forutsigbare rammer.

Nå pakker han med seg både ektemann og hund, og flytter over fjellene til Oslo for å bli ny daglig leder for Balansekunst.

– Jeg gleder meg veldig til å kunne fortsette å bygge videre på det solide arbeidet som har blitt gjort i Balansekunst for å styrke inkludering og mangfoldsarbeidet i kunst- og kultursektoren. Jeg kjenner godt til verdien av å føle seg representert i den kunsten og kulturen som produseres og fremføres, og jeg ser frem til å kunne gå på jobb hver eneste dag for at enda flere skal få oppleve det og at enda flere skal kunne få ta del i kulturlivet, sier Aadland.