Iram Haq til Kulturtanken ⋆ Kontekst
Nye navn: Iram Haq, Kyrre Bjørkås og Harry Guttormsen er Kulturtankens nye fagansvarlige på film, visuell kunst og scenekunst.
Nye navn: Iram Haq, Kyrre Bjørkås og Harry Guttormsen er Kulturtankens nye fagansvarlige på film, visuell kunst og scenekunst. Foto: Skjermdump fra Kulturtanken

Iram Haq til Kulturtanken

Ti nye fjes er blitt del av Kulturtankens stab i løpet av høsten. Regissør og skuespiller Iram Haq er en av dem. Hun blir fagansvarlig for film.

Kulturtanken har utlyst mange stillinger i år, og en del av dem er nå besatt. Filmskaper, skuespiller og sanger Iram Haq blir Tankens filmansvarlige. Hun er aktuell med filmen Hva vil folk si.

Harry Guttormsen er regissør, dramaturg og oversetter. Han blir fagansvarlig for scenekunst. Guttormsen har blant annet bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Oslo og Norsk Filminstitutt.

Billedkunstner og musiker Kyrre Bjørkås blir fagansvarlig for visuell kunst. Han har arbeidet i krysningspunktet mellom lyd, kunst og scenografi.

• Les også: Er det plass til Plopp i framtidas Skolesekk?

Kulturtanken har i tillegg til disse, ansatt tre seniorrådgivere i forsknings- og utviklingsavdelinga. Denne avdelinga skal dokumentere hva som rører seg i Den kulturelle skolesekken i ulike deler av landet. Målet er å gjøre det enklere å dra nytte av andres erfaringer.

Forsker-, teater- og medieviter Ragnhild Tronstad, Charlotte Blanche Myrvold, som har bakgrunn fra blant annet Arkitektur- og designhøgskolen, og musiker og kunstformidler Gustav Jørgen Pedersen er de som er ansatt i forknings- og utviklingsavdelinga (FoU).

• Les også: Kulturtanken svarer om valg og framtidsutsikter

Andre nye navn er Åse Kathrin Vuolab. Hun har fått en ettårig prosjektstilling som ansvarlig for sosiale medier. Johanne Hertzberg Kokkersvold er ansatt som HR-rådgiver. Marianne Randen har fått jobben som rådgiver og saksbehandler for offentlig forvaltning. Og rådgiver for statistikk og analyse er Mohammad Hamza Raja.

• Les også: Statssekretær er ikke bekymra for musikken i Skolesekken