Innsamlingskonsert for Ukraina på NRK mandag kveld ⋆ Kontekst
Notis

Innsamlingskonsert for Ukraina på NRK mandag kveld

Seks humanitære organisasjoner har gått sammen med kulturlivet om en innsamlingskonsert for de berørte av krigen i Ukraina. Et knippe av Norges største artister samles for en direktesendt konsert på NRK mandag kl. 20:00.

Ramón, Sissel Kyrkjebø, Trygve Skaug, Jarle Bernhoft og Maria Mena er blant artistene som vil opptre i «Sammen for å hjelpe», direkte fra Nationaltheatret.

Den erfarne NRK-programlederen Nadia Hasnaoui skal lede konserten. Hun sier i en pressemelding at det kanskje er den viktigste programlederjobben hun har hatt noen gang.

– Millioner av mennesker i Ukraina trenger nødhjelp og det er en stor glede å få lede nettopp denne støttekonserten. Inntektene går til et folk i krig, flere millioner er på flukt og trenger mat, vann, og helsehjelp. De fleste innbyggerne er fortsatt igjen og trenger hjelp der de er. Nå trenger organisasjonene penger, sier Hasnaoui i meldingen.

De seks organisasjonene er Røde Kors, Redd Barna, Unicef, Flyktninghjelpen, Caritas og Kirkens Nødhjelp, som alle er til stede i krigsområdene og landene rundt.

– Jeg er sikker på at givergleden er stor hos det norske folk og at vi alle har mulighet til å bidra med et beløp, stort eller lite. Husk alle monner drar, sier programlederen i meldingen.

Representanter fra organisasjonene vil delta i sendingen med informasjon om arbeidet på bakken i krigsområdet. Også statsminister Jonas Gahr Støre vil delta i sendingen.

– Vi er veldig glade for at alt fra artister til Nationaltheatret har stilt opp på så kort tid for å få å få til denne viktige støttekonserten. Engasjementet er stort i hele det norske folket og nå er det viktig at vi kanaliserer dette til de som er på jobb på bakken for å hjelpe de berørte av krigen i Ukraina, sier Stian Malme, prosjektleder i NRK i meldingen.

Publikum kan gi sin støtte ved å gi valgfritt beløp på Vipps til 2170, eller ved å sende SMS med kodeordet «HJELP» til 2170. Da gir man 300 kr.