Ingen streik for kirkemusikerne ⋆ Kontekst
Fornøyd: Anders Hovind, nestleder i MFO, er fornøyd med at streiken er unngått i Den norske kirke.
Fornøyd: Anders Hovind, nestleder i MFO, er fornøyd med at streiken er unngått i Den norske kirke. Foto: Privat

Ingen streik for kirkemusikerne

– Jeg er lettet og fornøyd over resultatet. Ingen av partene hadde lyst på denne streiken, sier nestleder i MFO, Anders Hovind, etter at partene ble enige i natt.

Klokken 01.30 onsdag 19. september mottok partene Riksmeklerens møtebok. Det blir dermed ingen streik i Den norske kirke.

Lønnsløft for domkantor og domorganist

Det som kunne blitt den første streiken i Den norske kirkes historie, ble unngått på overtid. I juni brøt nemlig tarifforhandlingene mellom KA (Kirkens arbeids­giver­organisasjon) og 12 fagforbund sammen, og møtet hos Riksmekleren startet tirsdag kl. 10.

– Vi er sikret fortsatt sentral lønnsdannelse i Kirken. Dette var det sentrale punktet i bruddet i forhandlingene på forsommeren. Vi har også fått startet en prosess med tanke på å ivareta lønnsmessig uttelling for kompetanse. I tillegg er et lønnsløft for domkantor og domorganist også en del av resultatet, forteller Hovind.

• Les også: Kan bli streik i kirkene – musikerne er klare

Sender snarlig til uravstemning

KA har forhandlet med MFO, Presteforeningen, Fagforbundet, Delta, Diakonforbundet, Kirkelig undervisningsforbund, Utdanningsforbundet, Parat, Fellesorganisasjonen, Akademikerforbundet, Sykepleierforbundet og Forskerforbundet.

– Frist for tilbakemelding på resultatet er satt til 18. oktober. Vi kommer til å sende ut resultatet til uravstemning blant våre medlemmer med det aller første, sier Hovind.