I dag lanseres ny DKS-portal. Den skal forenkle hverdagen for utøverne. ⋆ Kontekst
Skal få en lettere DKS-hverdag: Bildet er fra DKS-forestillingen «Ubeskrivelig!» med saksofonist Ola Asdahl Rokkones og danser Silje Solheim Johnsen.
Skal få en lettere DKS-hverdag: Bildet er fra DKS-forestillingen «Ubeskrivelig!» med saksofonist Ola Asdahl Rokkones og danser Silje Solheim Johnsen. Foto: Marte Bjerke

I dag lanseres ny DKS-portal. Den skal forenkle hverdagen for utøverne.

Mandag 2. september lanseres den lenge planlagte digitale portalen for Den kulturelle skolesekken.

Portalen skal gjøre det enklere å melde inn programforslag til Den kulturelle skolesekken (DKS).

– Håper den vil være tidsbesparende

Fram til nå har utøvere vært nødt til å kontakte hvert enkelt fylke og hver direktekommune, for å «selge inn» sine produksjoner. Med den nasjonale portalen blir det ett sted å melde inn forslag til hele DKS, og én frist, 1. oktober. Under «min side» kan utøvere sjøl administrere sin informasjon og sitt forslag om produksjon til DKS.

– Med ny portal samler vi DKS-ordningen, som er forankret lokalt i fylker og kommuner, og gjør det enklere for profesjonelle utøvere å melde inn sine forslag. Vi håper portalen vil gi mer oversikt og være tidsbesparende, slik at vi åpner for enda flere profesjonelle produksjoner av høy kvalitet til barn og unge, sier direktør i Kulturtanken, Lin Marie Holvik, i en pressemelding fra Kulturtanken.

• Les også: Er det plass til Plopp i framtidas skolesekk?

Viktig for DKS-administratorer og skolen

Men det er ikke bare utøverne som får en enklere hverdag med den nye portalen, den vil også fungere som et verktøy for DKS-administratorer. Portalen kan brukes til planlegging, publisering og evaluering, og vil fungere som et felles fagsystem for dem som jobber i DKS-systemet.

Kulturkontakter og lærere vil dessuten sikres god og relevant informasjon om tilbudet, og Kulturtanken vil få et bedre grunnlag for data til rapporter og statistikk, som gir kunnskap om Skolesekken.

Under lanseringa på Kulturtanken i dag er både kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande og statssekretær for kunnskaps- og integreringsministeren, Julie M. Remen, til stede.

• Les også: Rapport: Kvalitetsarbeidet har svært ulike kår i kommunene