Tine Thing Helseth ny kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest ⋆ Kontekst
Notis

Tine Thing Helseth ny kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest

Trompetisten Tine Thing Helseth blir kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest.

Hun har invitert med seg pianisten Alice Sara Ott som sparringpartner, fremgår det av pressemeldingen fredag. Ott regnes som en av de fremste pianistene internasjonalt, og hun har utmerket seg med å fornye det klassiske musikkfeltet.

Tine Thing Helseth er godt etablert som en av sin generasjons ledende trompetister. Hun har vært solist med ledende orkestre over hele verden.

– Hun har gjestet festivalen en rekke ganger, og som medlem av festivalens kunstneriske råd har hun vært aktivt med i planleggingen av de tre siste festivalene. Med henne får vi en kunstnerisk leder som kjenner festivalen godt, og som har store ambisjoner på festivalens vegne, sier festivalsjef Eirik Raude.

– Risør er et helt unikt sted som gir publikum og musikere et perfekt utgangspunkt for nære og inspirerende opplevelser. Jeg gleder meg veldig til å invitere artister fra hele verden, sier Helseth.

Hvert år arrangerer festivalen mer enn 30 konserter i sørlandsbyen – for om lag 8000 besøkende. Årets festival arrangeres fra tirsdag 27. juni til søndag 2. juli, og festivalprogrammet slippes på hjemmesidene i starten av februar.