Hedvig Mollestad Thomassen får Edvard-prisen ⋆ Kontekst
JENTA I RØYKEN: Hedvig Mollestad Thomassen har fått Edvard-prisen for plata «Ekhidna».
JENTA I RØYKEN: Hedvig Mollestad Thomassen har fått Edvard-prisen for plata «Ekhidna». Foto: Monica Strømdahl

Hedvig Mollestad Thomassen får Edvard-prisen

Gitarist og komponist Hedvig Mollestad Thomassen får Edvard-prisen 2020 i kategorien åpen klasse. Ifølge TONOs Edvard-jury var utgivelsen «Ekhidna» ett av fjorårets aller beste album.

Edvard-prisen består av 50 000 kroner, samt et trofé og et diplom utformet av kunstner Magne Furuholmen. Dette melder TONO i en pressemelding.

Mollestad Thomassen fikk overrakt prisen under et opptak av NRK P2s program «NRK Klassisk Vorspiel». En overrasket prisvinner uttrykte stor takknemlighet over utmerkelsen:

– Det er en ordentlig god anerkjennelse for den jobben jeg har gjort med å lage denne musikken, og det betyr faktisk masse for meg. Det er en viktig pris som løfter fram fersk musikk, og det er også en pris som kommer fra våre egne, fra dem som skal ta vare på åndsverkene våre, sa Mollestad Thommasen. 

Teksten fortsetter under bildet.

OPPSPILT OG OVERRASKET: Hedvig Mollestad Thomassen.
OPPSPILT OG OVERRASKET: Hedvig Mollestad Thomassen. Foto: Kristian Dugstad/TONO

Hun takket alle musikerne som har vært involvert i Ekhidna, og også Vossajazz, der verket ble urframført i 2019. Hun benyttet dessuten anledningen til å framheve sine med-nominerte i åpen klasse: 

– Jeg vil gjerne gi en shout out til Bugge Wesseltoft og Harald Tusberg jr. og til Broen, som også hadde fortjent en Edvard-pris!

• Les portrett med Hedvig Mollestad!