Har du fått avlyst oppdrag i Skolesekken? Du får honoraret ditt likevel ⋆ Kontekst
Foto: Lars Opstad/Kulturtanken

Har du fått avlyst oppdrag i Skolesekken? Du får honoraret ditt likevel

Samtlige fylkeskommuner og de fleste direktekommuner utbetaler honorar til kunstnere i Den kulturelle skolesekken, for oppdrag som er avlyst på grunn av koronautbruddet.

Noen beslutninger gjelder fram til påske og noen gjelder ut april, skriver Kulturtanken på sine nettsider. Samtlige fylkeskommuner har altså bekreftet at de vil utbetale honorar til utøvere i henhold til inngåtte avtaler, til tross for at turneene i Den kulturelle skolesekken (DKS) er avlyst inntil videre.

• Les også: Kulturbransjen ber om korona-tiltak

Kulturtanken skriver at de vil følge utviklingen og være i tett kontakt med fylkeskommuner og kommuner om hvordan situasjonen skal håndteres framover. 

Lørdag formiddag bekreftet også de fleste direktekommunene at de utbetaler honorarer for avlyste DKS-oppdrag, i henhold til inngåtte avtaler. Alta, Asker, Bergen, Bærum, Eidsvoll, Lørenskog, Tromsø, Trondheim og Stavanger har besluttet å følge opp på samme måte som fylkeskommunene.

– Dette er veldig bra! Det er viktig at DKS-utøvere nå sikres litt forutsigbarhet i denne uforutsigbare tida, sier direktør i Kulturtanken, Øystein Strand, til kulturtanken.no.

Nå er det kun Karmøy, Bodø og Ås som ikke har bekreftet at de utbetaler honorar til utøvere for avlyste turneer.

• Vi oppdaterer når det kommer nye opplysninger i saken.