Gitarist Ole Martin Huser-Olsen er tildelt prisen Årets utøver 2022 ⋆ Kontekst

Notis

Gitarist Ole Martin Huser-Olsen er tildelt prisen Årets utøver 2022

Norsk Komponistforening har delt ut prisen «Årets utøver« siden 1985. Prisen går til en utøver eller et ensemble, på høyt profesjonelt nivå, som har gjort en særlig innsats for norsk samtidsmusikk det siste året eller over en lengre periode.

Prisen ble 9. desember gitt Ole Martin Huser-Olsen (f. 1986), en norsk klassisk gitarist utdannet ved Norges musikkhøgskole.

Juryens begrunnelse:

Årets utøver 2022 er en fremragende musiker og meget aktiv formidler av ny norsk musikk. I løpet av sin vel ti år lange karriere har han urframført verk av nærmere 50 komponister fordelt på soloverker, kammermusikk og i større ensembler. Repertoaret avslører et vidt spekter av stilistiske uttrykk, noe som vitner om en svært nysgjerrig, allsidig og fordomsløs utøver. Hans første soloplate, som ble sluppet denne høsten, er et godt eksempel på dette. I tillegg til solokarrieren må nevnes hans viktige arbeid som medlem av Aksiom og The Progression Ensemble.

«Årets utøver» mottar en pengegave på 100 000 kroner til nye konserter eller aktiviteter som fremmer norske nålevende komponister.