Fritt Ord øker sine kritikerstipender ⋆ Kontekst
Notis

Fritt Ord øker sine kritikerstipender

Stiftelsen Fritt Ord utlyser ti stipender til kritikere som skriver for dagsaviser eller ukeaviser, eller leverer kritikk til TV og radio.

I en pressemelding konstaterer Fritt ord at kulturskapingen og -interessen er enorm i Norge, men omfanget på kritikken holder ikke helt følge – tvert imot ser det ut til at den noen steder blir svekket i de etablerte mediene.

Målet med stipendet er derfor å bidra til å stimulere og styrke kritikken som en uunnværlig del av norsk journalistikk, i tillegg til å gi flere kritikere bedre muligheter til å utøve sitt yrke.

– Vi vil gjerne bidra til å styrke anmelderiet og kritikkens posisjon i norsk offentlighet. Kompetent kritikk er avgjørende for å orientere seg i det enorme kulturtilbudet vi har i Norge, og anmelderiet er en viktig del av samfunnsdebatten, sier Fritt Ords direktør Knut Olav Åmås i meldingen.

Fritt Ords kritikerstipend har vært lyst ut årlig siden 2015. Hittil har stipendene vært på 200 000 kroner, men de er nå justert opp til 250 000 kroner.

Fristen for å søke på stipendet er 13. mai.