Frida Ånnevik setter klokken på åtte minutter og bare skriver ⋆ Kontekst
Frida Ånnevik i Popkammeret
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Podkast

Frida Ånnevik setter klokken på åtte minutter og bare skriver

I den nyeste episoden av Popkammeret snakker Frida Ånnevik om sin egen skriveprosess – og mye mer.

Frida Ånnevik er kjent for «Hvis verden», sin superhit med Chris Holsten, samt folkekjære tolkninger av Alf Prøysen og Joni Mitchell – som mange kjenner fra det bejublede albumet Andre sanger (2019).

Ikke minst er hun også gjennom femten år som plateartist blitt kjent for sin egen prisvinnende musikk med norskspråklige, konfronterende – men like fullt jordnære – tekster om det store i det lille, skeiv kjærlighet og mørke tanker.

Hamars stolthet Frida Ånnevik kommer rett fra sine konserter i Operaen til podkasten Popkammeret for å prate om sitt sjette album Vi.

Hør intervjuet her i artikkelen nå, eller der du hører podkast senere denne uken.

Albumet Vi fikk terningkast seks i VG, og blant inspirasjonskildene var Halldis Moren Vesaas – som ikke bare inspirerte, men også ble en slags dialogpartner på albumet:

– Det er typisk meg å bruke en referanse som jeg må forklare i femten minutter under konserter. Men for meg er det åpenbart at det er Halldis Moren Vesaas jeg snakker om. Og siden jeg har såpass mange norsklærere som publikum, var det ganske åpenbart for dem også, sier Ånnevik til programleder Einar Stray.

– Men å krangle litt med Halldis Moren Vesaas, det kan jeg godt gjøre.

Hun er en moderne representant for den alltid så kampklare visesjangeren. I den nyeste episoden av Popkammeret, snakker hun om hvorfor visking er det nye roping, om egen skriveprosess («sette klokken på åtte minutter, og skrive helt fritt»), og at hypen rundt dagbokaktige tekster er litt oppskrytt. Og hvordan er det egentlig å lage en konsert i Operaen?

Hennes ekstensive hang til gjendiktning blir også belyst.

– Det å redigere noen andres språk gir deg tilgang til et nytt språk, en annen måte å skrive på.

Hør mer om dette i den nyeste episoden av Popkammeret.