Framtidas dirigentstjerner er klare for finale i Dirigentløftet ⋆ Kontekst
DIRIGENTTALENTER: Opptaksprøvene er gjennomført. I dag er det finale til programmene Opptakt og Dirigentforum.
DIRIGENTTALENTER: Opptaksprøvene er gjennomført. I dag er det finale til programmene Opptakt og Dirigentforum. Foto: Håkon Samuelsen

Framtidas dirigentstjerner er klare for finale i Dirigentløftet

Talentprogrammet Dirigentløftet har i to dager gjennomført opptaksprøver til eliteprogrammene Opptakt og Dirigentforum. Fem finalister er nå klare, etter prøvedirigering foran Stavanger Symfoniorkester.

– Juryen, ikke minst våre internasjonale rådgivere, er imponert over nivået på kandidatene. Det er tydelig for oss at storsatsingen Dirigentløftet allerede gir klare resultater, sier Morten Wensberg i en pressemelding.

Han er juryleder, professor i dirigering og dekan ved Universitetet i Stavanger.

En jury bestående av representanter fra alle de profesjonelle norske symfoniorkestrene, Dirigentløftets faglige råd og tre spesielt inviterte internasjonale dirigentfaglige rådgivere har vurdert kandidatene.

Finalen går av stabelen i dag fra klokka ti, og kan ses live via Talent Norges Facebook-side.

De unge dirigentene som skal på podiet er Kai Grinde Myrann, Gunvald Ottesen, Aage Richard Meyer og Roeland Henkens. Disse skal konkurrere om en plass i Opptakt. Mens Ingunn Korsgård Hagen skal konkurrere om en plass i Dirigentforum, samt stillingen som assistentdirigent i Stavanger symfoniorkester.