Forventer å slå rekorden på 100 000 elever som synger sammen - samtidig ⋆ Kontekst
Notis

Forventer å slå rekorden på 100 000 elever som synger sammen – samtidig

I 2019 sang og danset 100 000 elever sammen – samtidig – under Skolenes sangdag. Etter to år med Korona-nedstenging håper arrangørene på ny deltakerrekord.

– Årets sangfest blir en fantastisk mulighet til å kjenne på fellesskap og sangglede. Det har elever og lærere virkelig fortjent etter to år med Korona-restriksjoner der sang og dans var mer eller mindre forbudt, sier prosjektleder for Skolenes sangdag, Gunhild Gåsvik. i en pressemelding.

Nasjonal sangfest

Skolenes sangdag er en gratis, nasjonal sangfest for elever i grunnskolen.

– Tirsdag 14. juni kl. 11.00 står barn og unge klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus, forklarer Gåsvik.

Barna har på forhånd øvd på både dansebevegelser og repertoaret, som strekker seg fra tradisjonelle folketoner og viser, til nyere låter og hits. Sammen skaper de landets desidert største allsangkor.

Livestreamet konsert med Oslo-Filharmonien

Under den direktesendte allsang-konserten i Konserthuset synger over 1200 barn fra skoler i Oslo og omegn sammen med Oslo-Filharmonien under ledelse av dirigent Trond Husebø.

Orkesteret spiller sangene i nyskrevne orkesterarrangementer. I tillegg spiller orkesteret kjente verk fra det klassiske skattkam- meret. Programleder Lena Kristin Ellingsen loser publikum gjennom festkonserten, og MGP juniorstjernen Dinaye er årets solist.

Skolenes sangdag 2022 arrangeres av Musikk i Skolen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang, og er støttet av Sparebank- stiftelsen DNB og Bergesenstiftelsen.