Forsvarets korps i Trondheim og Horten skal kuttes ⋆ Kontekst
Regjeringens langtidsplan for Forsvaret legges fram nå.
Regjeringens langtidsplan for Forsvaret legges fram nå. Foto: Anne Myklebust Odland

Forsvarets korps i Trondheim og Horten skal kuttes

80 årsverk i Forsvarets musikk forsvinner, hvis regjeringen får det som den vil. – En rasering, sier MFO

I regjeringens langtidsplan for Forsvaret vil regjeringen «omorganisere Forsvarets musikk til en mer fleksibel struktur», som innebærer en sentral ledelse lokalisert i Oslo og tre profesjonelle korps i Oslo, Bergen og Harstad. Planen ble presentert i Oslo klokka 12 i dag.

«Forsvarets musikk skal i fremtiden bestå av om lag 100 årsverk, med ca. 90 profesjonelle musikere», heter det i langtidsplanen. På dette vil Forsvaret spare 80 årsverk og bortimot 70 millioner kroner per år. Det betyr at om lag 63 musikerstillinger forsvinner.

Regjeringen vil legge ned korpsene i Horten og Trondheim, og sier at det de får igjen vil være tilstrekkelig til å dekke Forsvarets egne behov, og oppdrag knyttet til Kongehuset, Stortinget og regjeringen.

MFO er sterkt imot kuttene.

– Dersom dette blir vedtatt i Stortinget, vil det bety en rasering av det profesjonelle musikklivet både i Forsvaret og i distriktene. Mange arbeidsplasser vil forsvinne og komponister, dirigenter og musikere i hele landet vil merke dette. Norsk musikk vil kort sagt bli svekket, sier MFOs leder Hans Ole Rian.

Musikkultur kommer med mer