Første tekniker-klubb i Creo ⋆ Kontekst
Mot avtale: Ansatte i Bright stiftet klubb i dag. Et naturlig steg på veien til tariffavtale for teknikerbransjen, sier nestleder i det splitternye klubbstyret, Thomas Wold (nr 2 fra venstre i bildet).
Mot avtale: Ansatte i Bright stiftet klubb i dag. Et naturlig steg på veien til tariffavtale for teknikerbransjen, sier nestleder i det splitternye klubbstyret, Thomas Wold (nr 2 fra venstre i bildet). Foto: Line Grenheim

Første tekniker-klubb i Creo

Ansatte i utstyrsleverandøren Bright etablerte klubb i dag, og ble første Creo-teknikerklubb i landet.

Nyvalgt nestleder i klubben, Thomas Wold, sier at klubbstiftelsen er en del av arbeidet med å skape ryddige forhold i teknikerbransjen.

– Det er et naturlig steg på veien, sier han.

Neste nå: Tariffavtale

For teknikerne er det neste målet å lage en tariffavtale for bransjen. Det er i lys av det man skal se klubbdannelsen i Bright, sier Thomas Wold.

– Det overordna målet er å få en tariffavtale for teknikere, i god dialog med bedriftene. Da trenger vi formelle representanter i bedriften, sier Wold.

Han har sittet i Creos teknikerutvalg i flere år, og har vært med i arbeidet for å lage avtaler for frilansarbeid i bransjen. Han mener det er ganske naturlig at nettopp Bright som største leverandørbedrift blir den første bedriften med teknikerklubb.

Les også: Også arbeidsgiverne vurderer å organisere seg

Holdt på lenge

Arbeidet med å bedre arbeidsforholdene i teknikerbransjen har pågått over flere år. Før landsmøtet i Creo i 2014 gikk tekniker Stig Gunnar Ringen ut og oppfordret kollegene sine til å melde seg inn i Creo, for å sammen kunne jobbe for trygt arbeidsmiljø. Han påpekte at bransjen var et nærmest regeltomt rom, at arbeidsmiljøloven ble brutt ofte, at det er lange arbeidsdager og få regler og standarder for hvordan arbeidet skal utføres.

I dag har Creo 212 medlemmer som er registrert som teknikere. Nå i vår gjennomfører Kulturrom en kartlegging av scenetekniske yrker i 2020, som er utgangspunkt for en debatt på Bylarm i dag.