For full musikk i Nasjonalmuseets «minifestival» ⋆ Kontekst
Notis

For full musikk i Nasjonalmuseets «minifestival»

Nasjonalmuseet byr på rene minifestivalen med sin kommende utstilling «Mestermøter», der tema er inspirasjonen som oppstår mellom musikere og billedkunstnere.

I tiden 4. til 19. februar setter en rekke kunstverk fra Nasjonalmuseets samling hverandre stevne med en like dyrebar samling sjeldne strykeinstrumenter, utlånt av Dextra Musica, på utstillingen «Mestermøter».

Instrumentene, laget av legendariske instrumentmakere som Stradivari, Guarneri, Guadagnini og Gofriller, stilles ut i fire såkalte kvartetter – i selskap med verk av danske Peder Severin Krøyer. Ifølge museet skapte han «Musikk i atelieret» mens en berømt strykekvartett spilte i hans atelier i København.

Det blir også konserter med en rekke av Norges fremste musikere, musikalske eventyr, kunst- og musikkomvisninger, filmkvelder og musikknatt på museet.

Publikum får blant annet lære om innflytelsen som musikk- og kunstmiljøer har på hverandre, og om vidunderbarnet Ole Bull. Arve Tellefsen stiller selv som innleder før en filmkveld viet hans Ole Bull-serie fra tidlig 80-tall.

Det er også skrevet tre nye komposisjoner til kunstverk i museets samling i anledning «Mestermøte»-utstillingen. Blant annet skal den prisbelønte komponisten Marcus Paus ha urfremføring av sitt verk «The Munch Room».

Foran Munch-maleriene som inspirerte Paus, i Nasjonalmuseets rom viet kunstneren, fremføres verket av fiolinisten Ingerine Dahl