Folldal er årets musikkommune ⋆ Kontekst
Fikk pris: Kulturminister Trine Skei Grande (i midten) overrakte prisen for årets musikkommune til kulturskolerektor Arne Olav Vårtun og ordfører Hilde Frankmo Tveråen.
Fikk pris: Kulturminister Trine Skei Grande (i midten) overrakte prisen for årets musikkommune til kulturskolerektor Arne Olav Vårtun og ordfører Hilde Frankmo Tveråen. Foto: Endre Lohne

Folldal er årets musikkommune

Folldal har satset bevisst på kultur og musikk for å skape et godt lokalmiljø. 

Samarbeidet mellom kommune, kulturskole og organisasjonsliv trekkes fram som inspirerende, av juryen som har gitt Folldal kommune hederstittelen «Norges musikkommune 2018» og 50 000 kroner til et musikktiltak. Det er Norsk musikkråd som hvert år kårer den kommunen som best har tilrettelagt for musikklivet.

– Vi har satset på gode og gratis øvingslokaler og vi har sørget for at de er egnet til musikk, tilgang på gode dirigenter og instruktører, og ikke minst en kulturskole med høy kvalitet, sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen i Folldal kommune, i en pressemelding.

Flerbrukshuset i Folldal har blitt en naturlig hovedarena for konserter og forestillinger. Her øver kor, korps og orkester, mens band har gratis og godt utstyrte øvingslokaler i den kommunale ungdomsklubben, i tillegg til musikkbingen ved flerbrukshuset.

I juryens begrunnelse står blant annet:

– at Folldal selv bidrar til å utvikle musikklivet, enten som tilrettelegger, medarrangør, ved å stille lokaler til disposisjon, eller å legge til rette for alle musikksjangre, for utøvende aktiviteter, konserter og festivaler. 

– at kommunen tilbyr dirigenter og instruktører i kulturskolen, og står selv for deler av kostnaden. Dermed får musikklivet tilgang på høy fagkompetanse. Det bidrar også til at kulturskolen blir et sentrum for all musikk- og kulturaktivitet i bygda.

– at samarbeidet mellom musikklivet og kommunen framstår forbilledlig. Det blir også bemerket at musikk er en sentral komponent i den tverrfaglige undervisningen.