Flere lesere på musikkultur.no – og disse sakene ble mest lest ⋆ Kontekst
MEST LEST: I 2017. Jon Fylling om MDD-linjene.
MEST LEST: I 2017. Jon Fylling om MDD-linjene. Foto: Mona Askerød

Flere lesere på musikkultur.no – og disse sakene ble mest lest

Musikkulturs lesere er svært interessert i å lese kollegers og bransjefolks meninger.

Jon Fyllings meningsinnlegg fra 2015, der han peker på seks ting han mente var galt med MDD-linjene, ble lest mest av alle på musikkultur.no i 2017.

På plassene bak kommer et innlegg i #metoo-saken, og en veldig populær instrumenttest.

Mange flere lesere

I 2017 hadde Musikkultur 18 prosent flere lesere på nett enn i 2016. Men det var etter sommerferien i fjor at lesingen virkelig tok seg opp. I perioden juli-desember 2017 hadde vi over 40 prosent flere lesere enn i samme periode i 2016. Mye av dette skyldes at vi satte i gang nettdebattserien Min mening. Alle innleggene i serien er lest av veldig mange.

Dette har vi sett gjennom flere år: Leserne på musikkultur.no liker kollegers og bransjefolks meninger. Hvis du vil nå mange her, så skriv et innlegg!

Disse sakene er mest lest på musikkultur.no i 2017:

1. Musikkopplæring eller amatør-kos?Jon Fyllings innlegg der han ramser opp seks ting han mener er galt med MDD-linjene har vært på topplista nesten hver uke siden det ble publisert i august 2015.

2. #metoo: «Det er så lett å la være å tråkke på andre. Bare slutt med det»Sanger Live Maria Roggen snakker fra hjertet og levra om undertrykking og maktmisbruk i utdanningsinstitusjonene.

3. Test av digitalpianoerEn klassiker. Denne er på topplista hver eneste uke. Også en sak fra 2015.

4. Om å la det gå en faen i seg mot kulturrådetSaksofonist Karl Seglem irriterte seg over kollega Bent Patey som kritiserte Kulturrådet. «Kvifor hegnar ikkje fleire kunstnarar om ordningane og forsvarar dei, istaden for å gå til åtak på Kulturrådet» skrev Seglem.

5. Tyven TyvenPortrettet med jazznestor og -professor John Pål Inderberg – som tidlig fikk beskjed om at han aldri kom til å bli noen jazzmusiker.

6. Har vi et kulturelt klasseskille i Norge?Offentlige midler til orkestrene og Operaen er ti ganger så store som midlene som går til det frie feltet. Er det rimelig?

7. Hvor ble det av bandet?Hitlistene befolkes av soloartister. Finnes bandet fortsatt? Vi spurte en rekke kvalifiserte menere.

8. Min mening: «Fremtidens musikere må utdannes til endring»NMH-rektor Peter Tornquist om hva som kreves av fremtidens musikere, og hva utdanningene kan bidra med – og bør de kanskje endres?

9. Min mening: «Er kunst og kultur egentlig viktig?»Maria Utsi, sjef for Festspillene i Nord-Norge gir uttrykk for en allmen frustrasjon etter valgkampen.

10. Min mening: «Det er blitt vanskeligere å lage turneer i Norge». Pianist Bugge Wesseltoft om spillesteder og om at norske musikere spiller altfor lite live.