Fjordingprisen delt ut for første gang - dette er vinnerne ⋆ Kontekst
Notis

Fjordingprisen delt ut for første gang – dette er vinnerne

I helgen ble Fjordingfestivalen arrangert i Halden. Dette en nyopprettet show-case festival for norsk americana. Initiativtaker er Norsk Americana Forum.

Lørdag gikk også den første Fjordingpris-utdelingen av stabelen.

Her er vinnerne:

Årets norske americana album: Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars – «Stream of Consciousness»

Årets norske americana låt: Darling West – «Hey There»

Årets norske americana musiker/produsent: Freddy Holm

Årets norske americana nykommer: Johan Bergren

Årets internasjonale americana album: Bob Dylan – «Rough and Rowdy ways»

Æresprisen gikk til Ottar Big Hand Johansen.

Styrets begrunnelse

Om Æresprisvinneren skriver styret i Norsk Americana Forum, som sto for den utdelingen, blant annet at han på alle måter er en ruvende skikkelse i historien om norsk country og americana.

Johansen «har gitt ut plater siden 1978, altså i nesten 45 år og er fortsatt en kreativ låtskriver og artist som definitivt ikke har mistet sin store stemme og sin enestående evne til å formidle countrysanger med overlegen overbevisning.

Ved siden av sin egen karriere, har prisvinneren alltid vært en samarbeidets mann, som har laget plater med mange andre artister og delt scener både i Norge og USA med store og små countrystjerner.

Han har også vært spesielt flink til oppdage, trekke frem og støtte nye, unge country og americana-talenter. I 2009 var prisvinneren en av grunnleggerne av Norsk Americana Forum, og i et drøyt tiår var han forumets profilerte leder.»

I juryen, som stemte anonymt og elektronisk, satt:

Anne Campbell Weimoth, Bjørn Hammershaug, Egon Holstad, Erik Valebrokk, Geir Emanuelsen, Geir Flatøe, Johnny Andreassen, Jon Vidar Bergan, Per Ole Hagen, Rune Letrud og Rune Torsteinsen.